Grilované brambory s hořčicovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 30 g Hořčice
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 150 g Rukola
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 1232.7 mg
  • Vláknina 15677.5 mg
  • Vitamín A 15677.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory zabalíme do alobalu, menší můžeme balit i po dvou. Grilujeme 40 minut za občasného otáčení.

  • 2

    Mezitím si připravíme kořeněné máslo. V míse metlou ušleháme změklé máslo, hořčici, tymián, pepř a sůl do hladké směsi, necháme odpočinout, aby se ingredience propojily.

  • 3

    Brambory vyjmeme, opatrně rozbalíme, rozkrojíme na poloviny a navršíme na ně ušlehané máslo. Ozdobíme nasekanou pažitkou a můžeme podávat s listy rukoly.

Komentáře k receptu