Grilované brambory s hořčicovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 28 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 1232.7 mg
- Vláknina 15677.5 mg
- Vitamín A 15677.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory zabalíme do alobalu, menší můžeme balit i po dvou. Grilujeme 40 minut za občasného otáčení.
-
2
Mezitím si připravíme kořeněné máslo. V míse metlou ušleháme změklé máslo, hořčici, tymián, pepř a sůl do hladké směsi, necháme odpočinout, aby se ingredience propojily.
-
3
Brambory vyjmeme, opatrně rozbalíme, rozkrojíme na poloviny a navršíme na ně ušlehané máslo. Ozdobíme nasekanou pažitkou a můžeme podávat s listy rukoly.