Humří maso na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 57 g
- Sodík 904 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 667.8 mg
- Draslík 677 mg
- Vláknina 1153.5 mg
- Vitamín A 1153.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej, prolisovaný česnek a šafrán a krátce zahříváme, aby se ingredience spojily. Větší kusy masa vyloupané z humra potřeme bohatě tímto ochuceným máslem a grilujeme 5 minut z každé strany.
-
2
Ze žloutků, česneku, soli, pepře a hořčice umixujeme pastu, do které za chodu mixéru přidáváme olej, až vznikne krém. Přimícháme nasekanou pažitku a omáčku v misce přiložíme ke každé porci humra.