Nakládaná rajčata na arabský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 5 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 33 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 277.8 mg
  • Vláknina 2992.6 mg
  • Vitamín A 2992.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší tvrdá rajčata omyjeme, každé na několika místech nařízneme, do řezů vetřeme sůl. Dáme je do mísy a 3 dny necháme stát, pouze odléváme nashromážděnou tekutinu.

  • 2

    Pepř, papriku a koriandr smícháme v misce, směs po třech dnech vetřeme do řezů v rajčatech. Rajčata pak nakládáme do větší skleněné uzavíratelné nádoby a přitom je prokládáme česnekem, který jsme oloupali a nakrájeli na plátky.

  • 3

    Ocet necháme přejít varem a teplým zajčata zalijeme. Nádobu uzavřeme, necháme vychladnout a v chladu a temnu odležet alespoň týden.

Komentáře k receptu