Nakládaná rajčata na arabský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 33 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 277.8 mg
- Vláknina 2992.6 mg
- Vitamín A 2992.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší tvrdá rajčata omyjeme, každé na několika místech nařízneme, do řezů vetřeme sůl. Dáme je do mísy a 3 dny necháme stát, pouze odléváme nashromážděnou tekutinu.
-
2
Pepř, papriku a koriandr smícháme v misce, směs po třech dnech vetřeme do řezů v rajčatech. Rajčata pak nakládáme do větší skleněné uzavíratelné nádoby a přitom je prokládáme česnekem, který jsme oloupali a nakrájeli na plátky.
-
3
Ocet necháme přejít varem a teplým zajčata zalijeme. Nádobu uzavřeme, necháme vychladnout a v chladu a temnu odležet alespoň týden.