Grilovaný mečoun se salátem z lusků
Suroviny
- 5 g Cukr třtinový
- 100 g Ořechy vlašské
- 9 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 800 g Filé z mečouna
- 40 g Máta
- 40 g Petržel kudrnka
- 30 ml Olej olivový
- 60 ml Olej z vlašských ořechů
- 20 ml Ocet vinný
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1068 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1029.2 mg
- Vláknina 9994.1 mg
- Vitamín A 9994.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mečouna nakrájíme steaky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na gril. Pečeme 10 minut z obou stran. Mezitím 3 minuty povaříme fazolové lusky, necháme okapat a dáme do mísy vychladnout. Přidáme bylinky, nasekané ořechy, sůl a pepř.
-
2
Na dresink smícháme oleje s cukrem, octem a prolisovaným česnekem. Podáváme porci mečouna přelitou dresinkem a salát.