Nakládaný hermelín

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Hroznové víno
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 800 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 239.7 mg
  • Vláknina 4580 mg
  • Vitamín A 4580 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hermelíny rozřízneme podélně napůl, vnitřky opatrně vydlabeme.

  • 2

    V misce je smícháme s máslem, nasekanými ořechy a česnekem a utřeme. Ochutíme solí a vzniklou pomazánkovou směsí naplníme hermelíny, zabalíme do alobalu a necháme alespon 3dny uležet v lednici.

  • 3

    Poté podáváme nakrájené na trojúhelníčky, dozdobené hroznovým vínem, případně čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu