Ovocný usměvavý koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kg Jablka
  • 6 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mandle pražené solené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 145.1 mg
  • Vláknina 4681.3 mg
  • Vitamín A 4681.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme tvaroh, přilijeme mléko a olej, přidáme máslo, cukr, vanilkovou tresť a rozmixujeme. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a směs přidáváme do těsta za stálého míchání.

  • 2

    Pomoučníme vál a rukama těsto ještě hněteme. Poté ho zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout 2 hodiny.

  • 3

    Poté z těsta vyválíme 5 mm silný obdélník, který přendáme na vymazaný plech. Na kousky nakrájíme jablka a poklademe je na těsto. Poté posypeme koláč praženými mandlemi, pocukrujeme a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.

  • 4

    Upečený koláč necháme vychladnout, ušleháme šlehačku a přemístíme ji do zdobičky s kruhovým otvorem.

  • 5

    Na koláč vytvoříme usměvavý obličej a podáváme.

Komentáře k receptu