Hrníčkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 20 g Burisony
  • 140 g Mouka celozrnná špaldová
  • 5 g Flora light
  • 160 ml Mléko sójové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1208 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 50.4 mg
  • Vláknina 340 mg
  • Vitamín A 340 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 323.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme hrubou špaldovou mouku, osolíme, přidáme žloutek, přilijeme sójové mléko, důkladně promícháme, přimícháme burisony a lehce vmícháme sníh z bílku. Těsto rozpůlíme, větší hrníčky vymažeme Florou a naplníme těstem. Hrníčky vložíme do většího hrnce s troškou vroucí vody, hrnec zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 30-35 minut. Knedlíky z hrníčků vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu