Dušená rýže květáková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 75 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Mezitím si připravíme květák. Kousek květáku rozřežeme na malé růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Rýži promícháme s květákem, zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti dosolíme.
-
2
Květákovou rýži použijeme jako teplou přílohu.