Balíčky z mořského vlka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže dušená
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Zázvor mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 3 g Badyán
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Olej sezamový
  • 40 ml Víno rýžové čínské
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Mořský vlk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1097 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 946.4 mg
  • Vláknina 6275 mg
  • Vitamín A 6275 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořského vlka nakrájíme na 4 porce. Osolíme, opepříme a položíme na střed čtverce z alobalu. Na každou porci vložíme plátek česneku, pár koleček jarní cibulky, trochu nastrouhaného zázvoru a špetku badyánu. V misce smícháme sezamový olej, šťávu z limetky, sójovou omáčku a rýžové víno a tuto zálivku rozdělíme na jednotlivé porce. Alobal pevně složíme do balíčku a grilujeme 10 minut, dalších 5 minut ještě necháme dojít mimo gril.

  • 2

    Podáváme s dušenou rýží, ozdobené plátkem limetky.

Komentáře k receptu