Drákulova rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kávová lžička Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 dl Vývar zeleninový
  • 1.2 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1048 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 1060.2 mg
  • Vláknina 12731.9 mg
  • Vitamín A 12731.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vroucí vodou spaříme rajčata, poté je polijeme studenou, oloupeme je, odřízneme vršky, odstraníme stopky a nakrájíme dužinu. Cibuli a stroužek česneku oloupeme a pokrájíme.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme rozkrájenou cibuli, česnek a zaprášíme moukou. Mícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme zeleninovým vývarem a hrnec odstavíme ze sporáku. Mícháme, aby byla polévka bez žmolků, poté vrátíme zpět na sporák, přivedeme k varu, přidáme nasekaná rajčata, a pod pokličkou dovaříme 10 minut. Přidáme sůl, pepř, cukr a dáme na talíře.

  • 3

    Ozdobíme smetanou a bazalkou.

Komentáře k receptu