Omáčka vaječná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1837 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 278.9 mg
- Draslík 327.6 mg
- Vláknina 2961.3 mg
- Vitamín A 2961.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2531.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky, na oleji osmahneme. Nakrájíme na plátky maso, přidáme na cibulku a podusíme.Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.
-
2
Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou kyselou okurku a zakysanou smetanu. Promícháme a necháme povařit.
-
3
Když je omáčka hotová přidáme 2 vejce nakrájená na kostičky a vmícháme do omáčky.
-
4
10 minut povaříme a podáváme.