Táborská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 66.4 mg
- Draslík 440.2 mg
- Vláknina 906 mg
- Vitamín A 906 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.
-
3
Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.
-
4
Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.
-
5
Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.
-
6
Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.