Grilovaný aromatický pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 12 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 1401.5 mg
- Vláknina 498.5 mg
- Vitamín A 498.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve oloupeme česnek a šalotku. Chilli papričky zbavíme semínek a nahrubo nakrájíme. Vše naskládáme na pruh alobalu, zabalíme a vložíme na 10 minut na mřížku rozpáleného grilu. Poté odložíme stranou a necháme vychladnout.
-
2
Balíček rozbalíme, obsah přesypeme do hmoždíře a zpracujeme na hrubší pastu. Můžeme také rozsekat v mixéru. Přidáme limetkovou šťávu, rybí omáčku, cukr, na prstýnky pokrájené listy karfových limet a důkladně promícháme.
-
3
Směs lžičkou přemístíme dovnitř ryb a potřeme také kůži. Pstruhy poté grilujeme cca 5 minut po každé straně. Hotové přemístíme na servírovací podnos, dozdobíme česnekovou pažitkou a ihned podáváme.