Krůtí paela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí maso
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Rýže loupaná
  • 1 hrnek Vývar drůbeží
  • 0.5 hrnek Hrášek mražený
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 955.9 mg
  • Vláknina 8167.4 mg
  • Vitamín A 8167.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na malé kousky pokrájíme krůtí maso, osmahneme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku kari a necháme orestovat. Přidáme rýži, promícháme, aby se obalila olejem a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.

  • 2

    Spaříme rajčata, sloupneme slupku a nakrájíme. Společně s nakrájenou paprikou a hráškem přidáme do směsi.

  • 3

    Za občasného míchání vaříme 20 minut.

  • 4

    Ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu