Krůtí paela
Suroviny
- 800 g Krůtí maso
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika žlutá
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 hrnek Rýže loupaná
- 1 hrnek Vývar drůbeží
- 0.5 hrnek Hrášek mražený
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 16 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 955.9 mg
- Vláknina 8167.4 mg
- Vitamín A 8167.4 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na malé kousky pokrájíme krůtí maso, osmahneme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku kari a necháme orestovat. Přidáme rýži, promícháme, aby se obalila olejem a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.
-
2
Spaříme rajčata, sloupneme slupku a nakrájíme. Společně s nakrájenou paprikou a hráškem přidáme do směsi.
-
3
Za občasného míchání vaříme 20 minut.
-
4
Ozdobíme pažitkou.