Mátová omáčka k jehněčímu masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 15 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 10.8 mg
- Vláknina 0.3 mg
- Vitamín A 0.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme nasekanou čerstvou mátu s cukrem. Přelijeme 2 lžícemi vroucí vody a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.
-
2
Nakonec vmícháme vinný ocet a omáčku necháme vychladit.
-
3
Podáváme k různě upravenému jehněčímu masu.