Mátová omáčka k jehněčímu masu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 15 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 10.8 mg
  • Vláknina 0.3 mg
  • Vitamín A 0.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme nasekanou čerstvou mátu s cukrem. Přelijeme 2 lžícemi vroucí vody a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

  • 2

    Nakonec vmícháme vinný ocet a omáčku necháme vychladit.

  • 3

    Podáváme k různě upravenému jehněčímu masu.

Komentáře k receptu