Telecí játýrka na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 432.5 mg
  • Draslík 432.9 mg
  • Vláknina 3258.8 mg
  • Vitamín A 3258.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná, omytá a osušená telecí játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a obalíme v osolené a opepřené hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla, přidáme polovinu jater a z obou stran je opékáme zprudka 2-3 minuty. Vyjmeme a postup opakujeme se zbylými játry.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu a přidáme nasekanou šalvěj. Promícháme a vzniklou šťávou zalijeme opečená játra.

  • 4

    Každou porci ozdobíme plátky omytého citronu a lístky šalvěje.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu