Jáhlové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jáhly - loupané proso
  • 16.66 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 317.7 mg
  • Vláknina 29900 mg
  • Vitamín A 29900 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchneme jáhly a na mírném ohni vaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Hrnec poté zabalíme do utěrky a dvě hodiny necháme dojít.

  • 2

    Osmahneme na olivovém oleji cibuli a mrkev do změknutí.

  • 3

    Vychladlé jáhly a zchladlou směs promícháme, přidáme kmín, sůl, bylinky a zahustíme krupicí.

  • 4

    Tvarujeme karbanátky, které osmahneme v oleji.

Komentáře k receptu