Jáhlové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 13 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 317.7 mg
- Vláknina 29900 mg
- Vitamín A 29900 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchneme jáhly a na mírném ohni vaříme v dvojnásobném množství osolené vody. Hrnec poté zabalíme do utěrky a dvě hodiny necháme dojít.
-
2
Osmahneme na olivovém oleji cibuli a mrkev do změknutí.
-
3
Vychladlé jáhly a zchladlou směs promícháme, přidáme kmín, sůl, bylinky a zahustíme krupicí.
-
4
Tvarujeme karbanátky, které osmahneme v oleji.