S hrachovými lusky kuře
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 200 g Hrachové lusky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Cuketa
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Žervé
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 154.5 mg
- Draslík 467.1 mg
- Vláknina 3126.1 mg
- Vitamín A 3126.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Rozpálíme ve woku olej, osmahneme dozlatova maso a vyndáme z woku.
-
2
Lusky očistíme a necháme blanšírovat ve vroucí vodě 2 minuty, poté je slijeme a necháme okapat.
-
3
Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme ji ve vypečené šťávě z masa. Omyjeme a na kolečka nakrájíme cukety a osmahneme též ve woku s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a muškátový oříšek.
-
4
Se smetanou, vejci, petrželí, pažitkou a kerblíkem rozděláme žervé. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kuře, cibuli, zeleninu a přelijeme dresinkem ze smetany a vajec. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe kousky másla a v předehřáté troubě pečeme 40 minut.
-
5
Poté ihned podáváme.