S hrachovými lusky kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cuketa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Žervé
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 467.1 mg
  • Vláknina 3126.1 mg
  • Vitamín A 3126.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Rozpálíme ve woku olej, osmahneme dozlatova maso a vyndáme z woku.

  • 2

    Lusky očistíme a necháme blanšírovat ve vroucí vodě 2 minuty, poté je slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme ji ve vypečené šťávě z masa. Omyjeme a na kolečka nakrájíme cukety a osmahneme též ve woku s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a muškátový oříšek.

  • 4

    Se smetanou, vejci, petrželí, pažitkou a kerblíkem rozděláme žervé. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kuře, cibuli, zeleninu a přelijeme dresinkem ze smetany a vajec. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe kousky másla a v předehřáté troubě pečeme 40 minut.

  • 5

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu