Po cikánsku kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Kuře
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1294 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 425 mg
  • Draslík 1110.5 mg
  • Vláknina 1178 mg
  • Vitamín A 1178 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme olej, calvados, jablečný ocet, prolisovaný česnek, černý celý pepř, sůl, med a rozmarýn. Vše promícháme.

  • 2

    Kuřata opláchneme, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je marinádou, zakryjeme a necháme v lednici marinovat 4 hodiny. Občas maso obrátíme.

  • 3

    Poté maso dáme na rozpálený gril a grilujeme 12 minut z každé strany. Potíráme marinádou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu