Pstruh zapečený s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1724 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 1414.9 mg
- Vláknina 13595 mg
- Vitamín A 13595 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, filety ze pstruha osolíme, opepříme, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, rajčata z konzervy slijeme, česnek prolisujeme, pórek a bazalku posekáme na jemno.
-
2
Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme filety ze pstruha, zakryjeme druhou polovinou brambor.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme rajčata, pórek, bazalku a přibližně 5 minut podusíme. Obsah pánve nalijeme do pekáčku na vrchní vrstvu brambor, vložíme do silně vyhřáté trouby a dáme péct. Zapékáme 15 minut.