Pstruh zapečený s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Brambory vařené ve slupce
  • 80 g Cibule
  • 30 g Pórek
  • 300 g Pstruh
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 240 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 8 g Olej slunečnicový
  • 5 g Flora light
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1724 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 1414.9 mg
  • Vláknina 13595 mg
  • Vitamín A 13595 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, filety ze pstruha osolíme, opepříme, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, rajčata z konzervy slijeme, česnek prolisujeme, pórek a bazalku posekáme na jemno.

  • 2

    Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme polovinu brambor, na ně položíme filety ze pstruha, zakryjeme druhou polovinou brambor.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme rajčata, pórek, bazalku a přibližně 5 minut podusíme. Obsah pánve nalijeme do pekáčku na vrchní vrstvu brambor, vložíme do silně vyhřáté trouby a dáme péct. Zapékáme 15 minut.

Komentáře k receptu