Kapr dušený na petrželce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Kapr obecný
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 3 g Sůl
  • 4 g Koření na ryby
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1479 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 610.5 mg
  • Vláknina 1320 mg
  • Vitamín A 1320 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet nebo podkovu z kapra osolíme, posypeme kořením na ryby, petrželku posekáme.

  • 2

    V pánvi roztavíme máslo, přiložíme kapra, krátce orestujeme z obou stran, podlijeme vodou, zasypeme petrželkou, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Podáváme i s vydušenou šťávou.

Komentáře k receptu