Špenát s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Špenátový protlak mražený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 441.2 mg
  • Vláknina 11911 mg
  • Vitamín A 11911 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky orestujeme nasucho na pánvi dokřupava.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak, orestované vločky a pod pokličkou dusíme za občasného zamíchání asi 20 minut.

  • 3

    Nakonec špenát podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a ochutíme jemně nasekaným česnekem. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu