Ryba na špenátovém lůžku
Suroviny
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 300 g Pangasius - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření na ryby
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 24.7 mg
- Draslík 1221.6 mg
- Vláknina 11208.9 mg
- Vitamín A 11208.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazíme a osušíme filety.
-
2
Oddělíme špenátové listy od řapíků a propereme pod vodou. Pokrájíme listy na malé kousky. Ve větším hrnci s osolenou vodou povaříme 4 minuty špenát a slijeme vodu.
-
3
Rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli, přidáme špenát a za stálého míchání 4 minuty podusíme.
-
4
Osolíme, opepříme, přidáme česnek a strouhaný muškátový oříšek.
-
5
V mouce obalíme filety s 1 lžící kořením na ryby a na oleji zprudka opečeme.