Sardinky s marockým kořením
Suroviny
- 12 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Máta sušená
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Salát hlávkový
- 20 ks Sardinka obecná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.5 polévková lžíce Koření marocké
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 64.3 mg
- Vláknina 4161.5 mg
- Vitamín A 4161.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné sardinky obalíme v mouce smíchané s marockým kořením, sušenou mátou, sušeným koriandrem, solí a pepřem.
-
2
Na středním plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a po částech opékáme sardinky 1 - 2 minuty, z obou stran, do zlatova.
-
3
Podáváme s nakrájeným citronem a čerstvým salátem.