Sardinky s marockým kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Máta sušená
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 20 ks Sardinka obecná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Koření marocké
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 64.3 mg
  • Vláknina 4161.5 mg
  • Vitamín A 4161.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné sardinky obalíme v mouce smíchané s marockým kořením, sušenou mátou, sušeným koriandrem, solí a pepřem.

  • 2

    Na středním plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a po částech opékáme sardinky 1 - 2 minuty, z obou stran, do zlatova.

  • 3

    Podáváme s nakrájeným citronem a čerstvým salátem.

Komentáře k receptu