Brambory zapečené se zelím a kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1081 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 41.5 mg
- Draslík 848 mg
- Vláknina 7460 mg
- Vitamín A 7460 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kuřecí maso na nudličky, kysané zelí scedíme, trochu překrájíme, sýr nastrouháme.
-
2
Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme třetinu brambor, zasypeme polovinou zelí, kuřecího masa, cibule, zakryjeme druhou třetinou brambor, opět na brambory nasypeme zelí, cibuli, maso a zakryjeme zbytkem brambor, osolíme a opepříme. Zalijeme nízkotučným
-
3
bílým jogurtem, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme zvolna asi půl hodiny.