Salát z okurky a čínského zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 393.2 mg
- Vláknina 3585 mg
- Vitamín A 3585 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vroucí vodě spaříme 1 minutu nakrájené čínské zelí. Odstavíme stranou a necháme okapat. Rozkrojíme podélně 1 stroužek česneku a odstraníme jádro. Každou polovinu stlačíme nožem, a potom pokrájíme.
-
2
V misce smícháme česnek, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku až vznikne marináda. Čínské zelí a okurku promícháme v salátové míse. Osolíme, opepříme a salát polijeme marinádou a necháme 2 hodiny uležet. Poté podáváme.