Polévka s bramborami a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 132 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1238.9 mg
- Vláknina 15970.8 mg
- Vitamín A 15970.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 229.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a mrkev omyjeme, oškrábeme, cibuli oloupeme, vše nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme. Omytá rajčata a papriku rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemno. Kapustu omyjeme a krájíme na plátky.
-
2
Klobásu pokrájíme na kostičky, petržel nasekáme na jemno.
-
3
Všechny ingredience včetně fazolí vložíme do velkého hrnce s vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme přikryté přibližně 2 hodiny, občas promícháme. Dochutíme pepřem a solí, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.