Garnáti v páře
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cuketa
- 12 ks Garnát obecný
- 1 ks Šalotka
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 47 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 0 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6.2 mg
- Draslík 195.2 mg
- Vláknina 357.8 mg
- Vitamín A 357.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme vinný ocet, vodu, rybí omáčku, sójovou omáčku, pokrájenou šalotku, mátu, cukr, sůl a pepř. Promícháme, odložíme na hodinu stranou.
-
2
Oloupeme cuketu, slupku nakrájíme na 12 plátků. Osolíme a opepříme garnáty. Každého garnáta obalíme plátkem cukety, poté vložíme do bambusového pařáčku, nasadíme nad hrnec s vroucí vodou, v páře vaříme 10 minut.
-
3
Garnáty podáváme horké s omáčkou.