Polévka ze strouhané zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 35 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 469.4 mg
- Vláknina 7108 mg
- Vitamín A 7108 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a očistíme brambory, mrkev, petržel, celer, kedlubnu, vše nastrouháme nahrubo. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme drůbeží polévkovou kostku, přisypeme mrkev, celer, petržel, kedlubnu a vaříme 10 minut. Přidáme brambory, česnek, dochutíme solí, pepřem a dovaříme. Nakonec polévku posypeme posekanou petrželkou, nalijeme do talířů a teplou podáváme.