Grilované jehněčí s mátovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 40 g Máta
  • 30 ml Olej olivový
  • 80 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 692.6 mg
  • Vláknina 796.6 mg
  • Vitamín A 796.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Mezitím připravíme dresink. Do mixéru vložíme mátu, vinný ocet, olivový olej, pepř, sůl a cukr, rozmixujeme dohladka. Kotlety rozložíme na gril a opékáme 10 minut za častého otáčení, až je maso propečené. Podáváme přelité hotovým dresinkem.

Komentáře k receptu