Kuřecí gado
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 29 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 542.5 mg
- Vláknina 4598.8 mg
- Vitamín A 4598.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy a přelijeme marinádou z olivového oleje, limetkové šťávy, medu a utřeného česneku tak, aby maso bylo ponořeno. V osolené vodě uvaříme rýži (cca 15 minut), necháme ji okapat, přimícháme sterilované nakrájené fazolové lusky a polovinou opražených arašídů.
-
2
Rozpálíme gril, vložíme plech s nakrájenými řízky a grilujeme z každé strany 2 minuty, přitom je průběžně potíráme marinádou.
-
3
Na nahřáté talíře nasypeme kopečky rýže, položíme 2 kousky kuřecích plátků, přelijeme zbylou marinádou a posypeme zbylými opraženými arašídy.