Francouzský celerový salát
Suroviny
- 500 g Celer bulvový
- 150 g Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 2309 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 443.5 mg
- Vláknina 8368.8 mg
- Vitamín A 8368.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme s citronovou šťávou.
-
2
V misce smícháme jogurt s majonézou, nasekanými kapary, dijonskou hořčicí, solí a pepřem.
-
3
Celer přelijeme citronovou zálivkou a vše zlehka promícháme.
-
4
Salát podáváme ozdobený na kolečka nakrájenými okurkami a nasekanou petrželkou.