Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 543 mg
- Vláknina 1351.8 mg
- Vitamín A 1351.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší pánve vlijeme polovinu oleje a rozpálíme. Vložíme omytý, osušený chřest, přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, posypeme solí. Zakryté restujeme na mírném ohni 4 minuty, mezitím chřest obrátíme, hotový přemístíme na vyhřáté talíře a uchováme teplý. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.
-
2
Porce lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, lososa na něm 4 - 5 minut smažíme do zlatova. Přilijeme balzamikový ocet, šťávu vymačkanou z pomeranče a přibližně 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekaný koriandr. Maso pokládáme na připravený chřest, přelijeme šťávou z pánve a ihned podáváme.