Ovarové koleno s kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1610 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 130 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 302.7 mg
- Vláknina 11302.2 mg
- Vitamín A 11302.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky kolena omyjeme a vaříme v osolené vodě s nakrájenou cibulí cca 2 hodiny, dokud není koleno měkké.
-
2
Mezitím připravíme kaši. Hrášek necháme cca dvě hodiny před vařením nabobtnat ve vodě. Ve stejné vodě přivedeme k varu a vaříme zhruba hodinu a půl. Poté hrášek rozmixujeme, osolíme a přidáme orestovanou na drobounko nakrájenou cibuli.