Bramborová polévka s krutóny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 84 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 1525 mg
- Vláknina 21637.8 mg
- Vitamín A 21637.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Pórek, mrkev, cibuli a celer očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k bramborám. K zelenině přidáme nakrájené párky a vše společně vaříme ve dvou litrech vody cca 30 minut na mírném ohni.
-
2
Přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Vyndáme párky, zeleninu přecedíme, vyndáme a rozmixujeme. Několik brambor však necháme vcelku.
-
3
Zeleninové pyré pak vrátíme zpět do vývaru. Na závěr na prudkém ohni opečeme kostičky veky, které podáváme spolu s polévkou.