Bramborová polévka s krutóny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 2 krajíc Veka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Párky Frankfurtské
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 1525 mg
  • Vláknina 21637.8 mg
  • Vitamín A 21637.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Pórek, mrkev, cibuli a celer očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme k bramborám. K zelenině přidáme nakrájené párky a vše společně vaříme ve dvou litrech vody cca 30 minut na mírném ohni.

  • 2

    Přidáme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Vyndáme párky, zeleninu přecedíme, vyndáme a rozmixujeme. Několik brambor však necháme vcelku.

  • 3

    Zeleninové pyré pak vrátíme zpět do vývaru. Na závěr na prudkém ohni opečeme kostičky veky, které podáváme spolu s polévkou.

Komentáře k receptu