Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí
Suroviny
- 500 g Zelí hlávkové červené
- 500 g Kapusta hlávková
- 125 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 2 kávová lžička Med včelí
- 3 kávová lžička Sezam - semena
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 4 ks Vepřové kotlety
- 2 ks Jablka
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.03 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 15 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 1458.5 mg
- Vláknina 17032 mg
- Vitamín A 17032 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 245.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple.
-
2
Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme.
-
3
Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty.
-
4
Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky.