Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 3 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 70.7 mg
  • Draslík 1458.5 mg
  • Vláknina 17032 mg
  • Vitamín A 17032 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 245.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple.

  • 2

    Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme.

  • 3

    Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty.

  • 4

    Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky.

Komentáře k receptu