Lilkové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Lilek
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Mléko kefírové
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 690.6 mg
  • Vláknina 18341.2 mg
  • Vitamín A 18341.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané lilky nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom vymačkáme šťávu a lilky vsypeme do mísy.

  • 2

    Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nasekaný kopr, nastrouhaný sýr, vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše dobře propracujeme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Kefírové mléko smícháme v misce s nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

  • 5

    Karbanátky upravíme na talíře a přelijeme ochuceným mlékem.

  • 6

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Komentáře k receptu