Lilkové karbanátky
Suroviny
- 1000 g Lilek
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 ml Mléko kefírové
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 64 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 140.2 mg
- Draslík 690.6 mg
- Vláknina 18341.2 mg
- Vitamín A 18341.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané lilky nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom vymačkáme šťávu a lilky vsypeme do mísy.
-
2
Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nasekaný kopr, nastrouhaný sýr, vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše dobře propracujeme.
-
3
Ze směsi tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
-
4
Kefírové mléko smícháme v misce s nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
-
5
Karbanátky upravíme na talíře a přelijeme ochuceným mlékem.
-
6
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.