Jáhlová kaše s kakaem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Jáhly - loupané proso
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 10 g Med včelí
  • 10 g Kakao
  • 50 ml Mléko odtučněné
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 102.7 mg
  • Vláknina 8540 mg
  • Vitamín A 8540 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly propláchneme tekoucí vodou, vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, mlékem, osladíme medem, přidáme k nim špetku soli a vaříme přibližně půl hodiny doměkka.

  • 2

    Kaši upravíme na talíř, posypeme kakaem, polijeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Takto připravenou kaši servírujeme jako snídani.

Komentáře k receptu