Dip z bylinek a tvarohu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 75 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Fanta
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 ks Jablka
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 710 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 296.1 mg
  • Vláknina 5139.8 mg
  • Vitamín A 5139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve omyjeme pod tekoucí vodou všechny bylinky, osušíme je a nasekáme. Jablko omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V míse smícháme tvaroh, šlehačku a Fantu, přimícháme sůl, pepř, nasekané bylinky a jablko.

  • 3

    Směs důkladně promícháme, vzniklý dip necháme zhruba jednu až dvě hodiny proležet v chladničce.

  • 4

    Před samotným servírováním do dipu vmícháme olej a dip podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu