Dip z bylinek a tvarohu
Suroviny
- 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 75 g Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Fanta
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička Máta
- 1 ks Jablka
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 12 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 92.1 mg
- Draslík 296.1 mg
- Vláknina 5139.8 mg
- Vitamín A 5139.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve omyjeme pod tekoucí vodou všechny bylinky, osušíme je a nasekáme. Jablko omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky.
-
2
V míse smícháme tvaroh, šlehačku a Fantu, přimícháme sůl, pepř, nasekané bylinky a jablko.
-
3
Směs důkladně promícháme, vzniklý dip necháme zhruba jednu až dvě hodiny proležet v chladničce.
-
4
Před samotným servírováním do dipu vmícháme olej a dip podle chuti osolíme a opepříme.