Restovaný biftek s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 15 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 1046.4 mg
- Vláknina 12978.5 mg
- Vitamín A 12978.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.7 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čínské nudle zalijeme vroucí vodou, 1 - 2 minuty necháme ve vodě nabobtnat a změknout, pak je scedíme a odložíme.
-
2
Připravíme restovací omáčku ze 125 ml sójové omáčky, 2 stroužků rozetřeného česneku, 2 lžic medu, lžíce sherry, čajové lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, osolím, opepříme. Přivedeme k varu, za stálého míchání svaříme na 80 ml, pak necháme vychladnout.
-
3
K přípravě masa použijeme nejlépe wok pánev. Nejprve v ní rozehřejeme arašídový olej, poté vložíme tenké plátky hovězí svíčkové, nakrájenou cibuli a 4 - 5 minut restujeme. Poté přilijeme restovací a sójovou omáčku, vodu, nakrájenou červenou papriku, spařené (blanšírované) růžičky malé brokolice, kukuřičné klásky a restujeme dalších 4 - 5 minut, až bude zelenina měkká. Nakonec přidáme uvařené nudle, nasucho opražené oloupané mandle, promícháme a prohřejeme.