Polévka rybí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kapr obecný
  • 1 ks Kapří jikry
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 209.7 mg
  • Draslík 630.3 mg
  • Vláknina 10264.3 mg
  • Vitamín A 10264.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.7 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nastrouháme, dusíme na trošce másla v hrnci. Ze zbylého másla uděláme jíšku.

  • 2

    Povaříme rybí části s kořením.

  • 3

    Obereme maso a vývar přecedíme.

  • 4

    Do hrnce se zeleninou nalijeme vývar, přidáme jíšku a rozmícháme.

  • 5

    Přidáme obrané maso a na prkénku nožem naškrábané mlíčí a jikry. Povaříme polévku, přidáme muškátový oříšek, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu