Rajčatový salát s vejci a zakysanou smetanou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 2284 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 283.1 mg
  • Draslík 520.4 mg
  • Vláknina 7969.8 mg
  • Vitamín A 7969.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Omytá rajčata, nakládané okurky a vařená vejce nakrájíme na půlkolečka, oloupanou cibuli jemně nasekáme.

  • 3

    Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí.

  • 4

    Vše v míse smícháme a salát podle chuti osladíme.

  • 5

    Podáváme s čerstvým chlebem potřeným máslem.

Komentáře k receptu