Marinované grilované krevety v sezamu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Sezam - semena
  • 65 ml Olej olivový
  • 65 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Šalotka
  • 1 kg Krevety tygří
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 491.6 mg
  • Vláknina 5066.8 mg
  • Vitamín A 5066.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem.

  • 2

    Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice.

  • 3

    Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme.

Komentáře k receptu