Marinované grilované krevety v sezamu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 22 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 491.6 mg
- Vláknina 5066.8 mg
- Vitamín A 5066.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety oloupeme, ocásky necháme celé. V míse důkladně promícháme olej s vínem, nadrobno nasekanou šalotkou, strouhanou citronovou kůrou a pepřem.
-
2
Krevety napícháme na špejle po cca třech kusech, vložíme do mísy a přelijeme marinádou. Na chladném místě necháme alespoň 60 minut odpočinout. Poté je vyjmeme, obalíme v pražených sezamových semínkách a přitlačíme přitom tak, aby neopadala. Na cca 30 minut odložíme do lednice.
-
3
Špejle naskládáme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme cca 1 - 2 minuty do růžova. Průběžně potíráme zbylou marinádou. Hotové ihned podáváme.