Chňapal na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1258 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 1409.5 mg
- Vláknina 1410 mg
- Vitamín A 1410 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu vyvrhneme, oškrábeme šupiny, omyjeme pod tekoucí vodou a položíme na prkénko. Rybu budeme grilovat vcelku. Vymačkáme šťávu z jednoho celého citronu a rybu potřeme z obou stran i zevnitř. Osolíme, alobal potřeme olejem, rybu do něj zabalíme, položíme na gril, přiklopíme víkem a grilujeme z každé strany po deseti minutách. Nyní rybu rozbalíme, rošt grilu potřeme olejem a rybu grilujeme ještě minutu z každé strany bez alobalu.
-
2
Rybu servírujeme na oválném talíři vcelku.