Rozinkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 16 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 100.8 mg
- Draslík 550.3 mg
- Vláknina 7302.8 mg
- Vitamín A 7302.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 210.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky nakrájíme na kousky, třešně přepůlíme a propláchneme. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji papírem na pečení.
-
2
Smícháme všechny přísady a dobře je promícháme, aby se spojily. Dáme do připravené formy a uhladíme povrch.
-
3
Pečeme 2-2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C. Asi po hodině zakryjeme povrch formy fólií na pečení. Zda je koláč propečený, vyzkoušíme špejlí.
-
4
Hotový koláč by měl být pevný na dotek. Necháme jej vychladnout ve formě, potom vyklopíme. Nakrájíme na řezy. Uchováme ve vzduchotěsné nádobě.