Rozinkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Hrozinky
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Třešně
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Švestky sušené
  • 250 g Margarín
  • 5 g Koření perníkové
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 550.3 mg
  • Vláknina 7302.8 mg
  • Vitamín A 7302.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 210.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky nakrájíme na kousky, třešně přepůlíme a propláchneme. Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme ji papírem na pečení.

  • 2

    Smícháme všechny přísady a dobře je promícháme, aby se spojily. Dáme do připravené formy a uhladíme povrch.

  • 3

    Pečeme 2-2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 140 °C. Asi po hodině zakryjeme povrch formy fólií na pečení. Zda je koláč propečený, vyzkoušíme špejlí.

  • 4

    Hotový koláč by měl být pevný na dotek. Necháme jej vychladnout ve formě, potom vyklopíme. Nakrájíme na řezy. Uchováme ve vzduchotěsné nádobě.

Komentáře k receptu