Kulajda z kozáků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Brambory
  • 2 hrst Houby kozák osikový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 308.8 mg
  • Vláknina 3157.5 mg
  • Vitamín A 3157.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na kousky a podusíme chvíli v hrnci na másle. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Osolíme a vaříme doměkka.

  • 2

    Vejce rozšleháme v podmáslí, vmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Krátce povaříme, přisypeme nasekaný kopr a odstavíme z plotny.

  • 3

    Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařená, rozpůlená vejce.

Komentáře k receptu