Provensálský humr s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Rýže dušená
  • 60 ml Brandy
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Humr
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1283 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 363.5 mg
  • Draslík 1269.9 mg
  • Vláknina 6692.7 mg
  • Vitamín A 6692.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humra uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekané cibulky, nahrubo nakrájená rajčata i šťávu z konzervy, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Vložíme maso, přelijeme brandy, zapálíme a krátce oflambujeme.

  • 3

    Na talíře rozdělíme uvařenou rýži a posypeme nasekanou pažitkou. Na rýži naaranžujeme maso a přelijeme vypečenou šťávou. Doplníme čtvrtkami citronu, snítkou kopru a podáváme.

Komentáře k receptu