Provensálský humr s rýží
Suroviny
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Rýže dušená
- 60 ml Brandy
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Humr
- 1 ks Citrony
- 0.5 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1283 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 363.5 mg
- Draslík 1269.9 mg
- Vláknina 6692.7 mg
- Vitamín A 6692.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humra uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na větší kousky.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekané cibulky, nahrubo nakrájená rajčata i šťávu z konzervy, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Vložíme maso, přelijeme brandy, zapálíme a krátce oflambujeme.
-
3
Na talíře rozdělíme uvařenou rýži a posypeme nasekanou pažitkou. Na rýži naaranžujeme maso a přelijeme vypečenou šťávou. Doplníme čtvrtkami citronu, snítkou kopru a podáváme.