Smetanový humr Newburg

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 kg Humr
  • 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1255 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 614.1 mg
  • Draslík 939.5 mg
  • Vláknina 40 mg
  • Vitamín A 40 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humra uvaříme, rozpůlíme, maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na kousky. V pánvi necháme zpěnit máslo, přidáme maso a cca 5 minut orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  • 2

    V misce rozšleháme žloutky se smetanou, přilijeme do pánve a zlehka promícháme. Jakmile začne omáčka houstnout, přidáme brandy a sherry. Prohřejeme, ale již nevaříme.

  • 3

    Humří směs přemístíme do prázdného krunýře a podáváme.

Komentáře k receptu