Palačinky třešňové
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Třešně koktejlové
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 9 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 48.2 mg
- Vláknina 8108 mg
- Vitamín A 8108 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme konzervované vypeckované třešně a šťávu (3 dl). Smícháme s mandlovou esencí a skořicí. Vmícháme solamyl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne, a poté dáme stranou.
-
2
V míse smícháme mouku a sůl, přidáme pokrájenou mátu a uprostřed uděláme důlek. Přidáváme vejce s mlékem a šleháme, než získáme hladké těsto.
-
3
Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi o průměru 18 cm, když je olej horký, vylijeme ho ven, přidáme těsto, aby pokrylo dno pánve a smažíme 2 minuty. Obrátíme a z druhé strany smažíme další 1 minutu. Vyklopíme a udržujeme teplé. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
-
4
Třešňovou náplň naneseme na 1/4 každé palačink, a poté ji srolujeme do kornoutku. Posypeme cukrem a podáváme.