Pestrá zeleninová pánev z mořského ouška

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 440 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Mořské ouško
  • 250 ml Vývar rybí
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 125 ml Sherry brandy
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 plátek Slanina vepřová
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 42.6 mg
  • Draslík 255.8 mg
  • Vláknina 2431.1 mg
  • Vitamín A 2431.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostky a ve velké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dokřupava. Slijeme většinu vysmaženého tuku, do pánve přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou celerovou nať, pokrájenou mrkev a najemno nasekané chilli papričky. Restujeme cca 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.

  • 2

    Poté přidáme na kousky nakrájená rajčata, protlak, bobkový list, tymiánové lístky, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme vývar, vodu a nadrobno nakrájené mořské ouško. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme nezakryté cca 40-45 minut.

  • 3

    Přilijeme mouku rozmíchanou ve 4 lžících vody a sherry. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Krátce provaříme do mírného zhoustnutí, dle chuti dosolíme, přidáme pepř, případně sherry a podáváme.

Komentáře k receptu